Resultats de la cerca bàsica: 190.087

Diccionaris terminològics
31. moviments de lliscament
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Esport
Seqüència de moviments bàsics del programa lliure masculí executada amb música i ajustada als requisits preestablerts en cada competició, que es caracteritza per un treball de fils molt marcat. [...]
32. pa de vidre
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Pa amb la crosta molt fina i cruixent i amb molt poca molla i molt alveolada, de gust molt suau. [...]
33. descàrrega de retorn
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la Terra
Descàrrega intensa i molt lluminosa que es produeix immediatament després del procés de connexió a través del canal ionitzat establert pel traçador però en un sentit invers. [...]
34. aliment de gran quilometratge
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Aliment que és consumit en un lloc molt allunyat del lloc de producció, la qual cosa comporta una elevada despesa energètica en transport i conservació. [...]
35. pa de pita
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Pa de forma rodona o ovalada, molt prim i buit, que s'obre com una butxaca i pot omplir-se amb ingredients diversos, típic de la Mediterrània oriental i del Pròxim Orient. [...]
36. paper de cobertura
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Paper molt absorbent preparat per a ser impregnat amb resina sintètica, que s'utilitza com a capa exterior d'una làmina decorativa i com a element de protecció de les capes interiors. [...]
37. a boca de canó
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Protecció civil. Defensa
Dit d'un tret disparat amb la boca de foc de l'arma en contacte amb la pell, que produeix una lesió molt violenta, de vores irregulars i amb arrencaments de pell. [...]
38. xili de Jalapa
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Fruit d'una varietat de la pebrotera (Capsicum annuum), picant, de parets gruixudes i de color verd fosc en estat immadur, que es torna vermellós quan madura, molt usat en la cuina mexicana. [...]
39. crisoberil d'ull de gat
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la Terra
Varietat translúcida o opaca de crisoberil que presenta l'efecte d'ull de gat per les inclusions internes que conté, formades per canals molt fins i orientats paral·lelament. [...]
40. moscatell de gra menut
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Vi elaborat amb raïm moscatell de gra menut, dolç, molt aromàtic, àcid, de color daurat, amb un grau alcohòlic alt i una aroma floral, que se sol prendre a les postres. [...]
Pàgines  4 / 19.009 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>