Resultats de la cerca frase exacta: 1.480

Diccionaris terminològics
141. confitar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Coure un aliment submergit en oli o en un altre greix a temperatura molt suau, de manera que s'estovi sense agafar color. [...]
142. energia tèrmica del mar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la Terra
Energia del mar que s'obté de la diferència de temperatura entre les aigües profundes, més fredes, i les aigües superficials, més càlides. [...]
143. termòmetre de gas
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Química
Termòmetre basat en la variació de la pressió o del volum d'un gas a causa de la variació de la seva temperatura. [...]
144. estufatge
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Operació per a accelerar el procés d'elaboració de determinats productes alimentaris consistent a exposar-los a unes condicions d'humitat, ventilació i temperatura determinades. [...]
145. tremp bainític
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Tremp isotèrmic de l'acer amb refredament escalonat, amb estabilització de la temperatura entre 250º i 450ºC, i obtenció de bainita. [...]
146. gelada envidriada
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la Terra
Capa de gel formada instantàniament quan l'aigua en sobrefusió cau sobre el terra o els objectes que estan a una temperatura inferior a 0 ºC. [...]
147. grau dia
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Construcció
Unitat de mesura que s'utilitza per a determinar la necessitat de calefacció o de refrigeració perquè la temperatura interior d'un local sigui la desitjada. [...]
148. termòmetre d'aspiració
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la Terra
Termòmetre proveït d'una protecció especial i amb el sensor ventilat artificialment, que mesura la temperatura de l'aire sense necessitat d'utilitzar un abric meteorològic. [...]
149. cocció
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Tercera fase de la cervesificació, posterior a la maceració, que consisteix a sotmetre el most durant un temps determinat a una temperatura elevada, a fi d'esterilitzar-lo. [...]
150. crudivorisme
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Règim alimentari basat en el consum, de manera exclusiva o en una proporció elevada, d'aliments crus, incloent-hi els germinats i els fermentats, o cuits a baixa temperatura. [...]
Pàgines  15 / 148 
<< Anterior  Pàgina  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  Següent >>