Resultats de la cerca frase exacta: 578

Diccionaris terminològics
91. curar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Sotmetre un aliment a l'acció del fum, la sal o altres additius i posteriorment assecar-lo, a fi que es conservi i adquireixi unes propietats organolèptiques determinades. [...]
92. contaminació creuada
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Contaminació que es produeix quan es transfereix involuntàriament d'un aliment a un altre un microorganisme patogen o una altra substància aliena, sigui per contacte directe o indirecte. [...]
93. contaminant de procés
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Compost químic que es genera d'una manera natural durant el procés d'elaboració d'un aliment o una matèria primera, especialment quan és sotmès a altes temperatures. [...]
94. esterilització UHT
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Esterilització d'un aliment líquid consistent a escalfar-lo, directament o indirectament, a temperatures compreses entre 135 °C i 150 °C durant poc temps, generalment entre 2 i 10 segons. [...]
95. seguretat alimentària
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Qualitat d'un aliment de garantir que no pot causar cap dany al consumidor si es prepara o es consumeix d'acord amb l'ús a què està destinat. [...]
96. desglaçar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Deixatar amb vi, brou, vinagre, etc., la glaça d'un aliment a fi de tornar-la a utilitzar, després d'haver inclinat la cassola per tal d'eliminar-ne els greixos líquids. [...]
97. glacejat
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Procediment de conservació d'un aliment congelat que consisteix a banyar-lo o ruixar-lo amb aigua freda perquè es formi a la superfície una capa fina de gel que n'impedeixi la deshidratació. [...]
98. esterilitat comercial
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Qualitat d'un aliment d'estar lliure de microorganismes capaços de reproduir-s'hi en les condicions normals de no refrigeració a què se sol mantenir durant la fabricació, la distribució i l'emmagatzematge. [...]
99. ecològic -a
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Dit del menjar o l'aliment que procedeix de l'agricultura ecològica o la ramaderia ecològica, sigui directament o bé a través dels ingredients que el componen, per a l'elaboració del qual només es permeten determinats additius alimentaris. [...]
100. uperització
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Modalitat d'esterilització UHT en què l'aliment líquid, prèviament escalfat, s'eleva a una temperatura de 150°C en menys d'un segon mitjançant la injecció directa de vapor i es refreda posteriorment per expansió en una cambra de buit de manera sobtada. [...]
Pàgines  10 / 58 
<< Anterior  Pàgina  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  Següent >>