Resultats de la cerca frase exacta: 578

Diccionaris terminològics
81. arrebossar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Cobrir un aliment d'una capa d'ou batut i farina o farina de galeta abans de fregir-lo. [...]
82. musli
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Aliment compost per cereals, fruita seca, mel i altres ingredients, que se sol menjar barrejat amb llet o iogurt. [...]
83. perill alimentari
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Agent biològic, físic o químic que pot causar un efecte perjudicial per a la salut si és present en un aliment. [...]
84. gòfer
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Zoologia
Mamífer rosegador de la família dels geòmids, d'entre 15 i 20 cm de llargada, de cos rabassut, cames curtes, orelles i ulls petits, cua rodona i pelatge generalment marró, que porta una bossa de pell a la cara interior de cada galta on transporta l'aliment, propi de l'Amèrica del Nord i l'Amèrica [...]
85. confitar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Coure un aliment submergit en oli o en un altre greix a temperatura molt suau, de manera que s'estovi sense agafar color. [...]
86. papillota
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Equipament de la llar. Decoració. Bricolatge
Full de paper d'alumini o de paper untat amb oli amb què s'embolica un aliment per a coure'l al forn. [...]
87. tallar a la juliana
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Tallar un aliment en trossets llargs i prims, entre tres i cinc centímetres de llarg i entre un i tres mil·límetres de gruix. [...]
88. aroma
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Substància natural o sintètica sense poder nutritiu que s'afegeix a un aliment per a donar-hi olor o sabor o bé modificar-ne els que ja té. [...]
89. brot d'origen alimentari
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Aparició inesperada d'una malaltia en dues o més persones després d'ingerir un mateix aliment que, d'acord amb les proves epidemiològiques, contenia un agent perjudicial. [...]
90. coure a la papillota
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Coure un aliment totalment embolicat en un full de paper d'alumini o bé de paper blanc untat amb oli, que es retira al moment de servir-lo. [...]
Pàgines  9 / 58 
<< Anterior  Pàgina  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  Següent >>