Operació consistent a afegir sucre o most de malta, i eventualment llevats, a la cervesa artesanal abans d'envasar-la hermèticament a fi de produir-hi una segona fermentació, que provocarà la seva carbonatació natural. [...]
Aparell utilitzat en fotografia que produeix una llum molt intensa de curta durada, a fi de compensar la insuficiència o el desequilibri de la llum disponible per a la presa d'una fotografia. [...]
Àrea temàticaTecnologies de la informació i la comunicació
Operació que consisteix a conservar, en les successives actualitzacions, els diferents valors que han anat tenint les dades d'un magatzem de dades, a fi de poder recuperar la informació en qualsevol moment. [...]
Filat extensible constituït per dues espirals plegades l'una en sentit invers de l'altra, que es col·loca al capdamunt dels murs d'un centre penitenciari a fi d'impedir l'evasió dels interns. [...]
Estratègia elaborada des del punt de vista creatiu per una agència de publicitat a fi d'assolir els objectius de comunicació d'un anunciant per mitjà de la conceptualització i ideació de missatges publicitaris. [...]
Procés de la renderització consistent a revestir la superfície d'un objecte gràfic en 3D amb la imatge d'una part de l'entorn, a fi de simular un efecte de reflexió. [...]
Procediment registrat de fosfatació d'una peça metàl·lica que consisteix a introduir-la en un bany calent de sals de coure i fosfats de zinc i de manganès, a fi de protegir-la de la corrosió. [...]
Àrea temàticaTecnologies de la informació i la comunicació
Primera versió d'un programa informàtic que presenta totes o gairebé totes les funcionalitats del futur producte i que es distribueix entre programadors i desenvolupadors a fi que hi detectin possibles errors o mancances. [...]
Instal·lació en què es fan xocar frontalment dos feixos de partícules a fi de provocar l'excitació energètica, la combinació o el trencament de les partícules i poder-ne estudiar les característiques i la composició interna. [...]
Darrera fase de la cervesificació, posterior a la cocció, que consisteix a fer actuar sobre el most determinats llevats, ja siguin afegits artificialment o bé ambientals, a fi que el sucre es transformi en alcohol. [...]