Resultats de la cerca bàsica: 17.553

Diccionaris terminològics
81. biofilm
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la vida
Pel·lícula de microorganismes, generalment encastats en una matriu de polímers extracel·lulars, que es forma en els sòlids que estan en contacte amb aigua o amb altres fluids. [...]
82. hoquei sobre patins en línia
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Esport
Hoquei practicat amb un disc o una bola en disputa entre dos equips de cinc jugadors que es desplacen amb patins en línia. [...]
83. pluja gelant
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la Terra
Pluja en sobrefusió que quan entra en contacte amb algun objecte o amb el terra forma de manera instantània una capa de gel. [...]
84. emmacat
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Construcció
Paviment format amb grava o amb còdols, col·locats en sec o amb una beurada de morter de ciment per a travar-los. [...]
85. esquat
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Esport
Exercici de musculació executat amb l'halter sobre les espatlles, per davant o per darrere del coll, o amb les manuelles, en posició dreta, amb les cames lleugerament separades i amb les plantes dels peus en contacte total amb el terra, que consisteix a flexionar i estendre les cames, amb la [...]
86. discapacitat | discapacitada
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Persona que presenta una limitació en l'activitat com a conseqüència d'una deficiència, amb la consegüent restricció en la participació en igualtat de condicions amb la resta de ciutadans. [...]
87. cria ecològica
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
Sistema de cria a l'aire lliure en què els animals són alimentats amb pinso procedent de l'agricultura ecològica i en cas de malaltia són tractats únicament amb productes fitoterapèutics, homeopàtics o amb oligoelements. [...]
88. malbec
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Vi elaborat amb raïm malbec, de color porpra, ric en tanins i amb una aroma afruitada. [...]
89. punt de bola
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Punt de cocció d'un xarop entre 120 i 130ºC, en què el xarop agafa forma de bola quan s'agafa, amb els dits, d'una cullera que s'ha submergit en un recipient amb aigua freda o amb aigua amb gel. [...]
90. llançament de Boszi
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Esport
Llançament en què s'eleva la pilota amb una mà i es colpeja ràpidament amb l'altra. [...]
Pàgines  9 / 1.756 
<< Anterior  Pàgina  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  Següent >>