Resultats de la cerca frase exacta: 21

Diccionaris terminològics
11. ilicina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Principi amargant antiperiòdic que es troba a les fulles del grèvol (Ilex aquifolium). [...]
12. opopònac
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Oleoresina amargant extreta de les arrels de Pastinaca opopanax, de la família de les umbel·líferes, emprada com a antiespasmòdic. [...]
13. berberina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Alcaloide amargant i metzinós que hom extreu del coralet (Berberis vulgaris), de l'hidrastis (Hydrastis canadensis) i d'altres plantes. [...]
14. linina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Substància blanca, cristal·lina i amargant continguda en el lli bord (Linum catharticum). És un glicòsid de natura poc coneguda, que ha estat emprat com a purgant. [...]
15. sèver
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Susbtància resinosa i amargant extreta de les fulles de diverses espècies de l'àloe; té propietats purgants i és emprada en el restrenyiment crònic i la dispèpsia. [...]
16. ignàsia
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Llavor madura dessecada de la fava de Sant Ignasi (Strychnos ignatii). Conté diversos alcaloides (estricnina, brucina) i té les mateixes propietats que la nou vòmica. És emprada com a tònic amargant. [...]
17. bilis
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Líquid clar, groguenc, amargant, de densitat entre 1 008 i 1 050 i de pH al voltant de la neutralitat. Conté glucocolat i taurocolat sòdics (sals biliars), colesterol, bilirubina, moc, lecitina i electròlits. Produïda pel fetge és concentrada a la vesícula biliar i, en resposta a la secretina [...]
18. tomàquet d'arbre
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Fruit de la tomaquera d'arbre, de forma rodona, amb la pell amargant de color entre groc i vermell, polpa groguenca i gelatinosa i llavors de color morat, que es consumeix com a fruita i en guarnicions. [...]
19. asafètida
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Resina gomosa, semblant a la reïna, d'olor forta i sabor amargant que flueix naturalment o per incisions profundes realitzades en el coll de l'arrel de la Ferula assafoetida, que havia estat emprada com a antiespasmòdics, expectorant, antihelmíntica i emmenagoga. [...]
20. douchi
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Gra de soia negra salat i fermentat, esdevingut tou i pansit amb la fermentació, d'olor forta, gust salat, amargant i dolç alhora, que s'usa per a elaborar una salsa molt popular com a condiment a la cuina xinesa. [...]
Pàgines  2 / 3 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  Següent >>