Substància blanca, cristal·lina i amargant continguda en el lli bord (Linum catharticum). És un glicòsid de natura poc coneguda, que ha estat emprat com a purgant. [...]
Susbtància resinosa i amargant extreta de les fulles de diverses espècies de l'àloe; té propietats purgants i és emprada en el restrenyiment crònic i la dispèpsia. [...]
Llavor madura dessecada de la fava de Sant Ignasi (Strychnos ignatii). Conté diversos alcaloides (estricnina, brucina) i té les mateixes propietats que la nou vòmica. És emprada com a tònic amargant. [...]
Líquid clar, groguenc, amargant, de densitat entre 1 008 i 1 050 i de pH al voltant de la neutralitat. Conté glucocolat i taurocolat sòdics (sals biliars), colesterol, bilirubina, moc, lecitina i electròlits. Produïda pel fetge és concentrada a la vesícula biliar i, en resposta a la secretina [...]
Fruit de la tomaquera d'arbre, de forma rodona, amb la pell amargant de color entre groc i vermell, polpa groguenca i gelatinosa i llavors de color morat, que es consumeix com a fruita i en guarnicions. [...]
Resina gomosa, semblant a la reïna, d'olor forta i sabor amargant que flueix naturalment o per incisions profundes realitzades en el coll de l'arrel de la Ferula assafoetida, que havia estat emprada com a antiespasmòdics, expectorant, antihelmíntica i emmenagoga. [...]
Gra de soia negra salat i fermentat, esdevingut tou i pansit amb la fermentació, d'olor forta, gust salat, amargant i dolç alhora, que s'usa per a elaborar una salsa molt popular com a condiment a la cuina xinesa. [...]