Resultats de la cerca bàsica: 194.208

Diccionaris terminològics
51. granoteta de punts
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Zoologia
Amfibi de l'ordre dels anurs, de la família dels pelodítids, que fa fins a 50 mm de llarg, amb el musell arrodonit i la pupil·la vertical, la llengua lliure per davant i de perímetre subcircular, amb berrugues dorsals ordenades en fileres longitudinals, amb el dors de color gris o verd oliva [...]
52. zona avançada de bicicletes
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Transports
Zona de la calçada reservada a les bicicletes, en cas de detenció del trànsit, que està situada davant de la línia de detenció dels vehicles de motor, generalment en l'espai adjacent a una cruïlla, pensada per a oferir més seguretat als ciclistes a l'hora de reprendre la marxa. [...]
53. tracció de politja alta
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Esport
Exercici de musculació executat a la politja alta, en posició asseguda, amb els rodets sobre les cuixes, amb els braços separats i completament estesos cap amunt, i amb presa dorsal a la barra, que consisteix a flexionar els braços per darrere del cap fins a les espatlles o per davant del cap fins [...]
54. temps de cuisse [fr]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Arts
Pas compost en què, des de la 5a posició, es porta la cama de treball a davant o a darrere de la cama de suport fent un battement tendu en plié o bé un petit retiré passé també en plié, i immediatament a continuació es fa un sissonne de costat sense canviar la 5a posició. [...]
55. postura de la grua
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències socials
Postura en què el iogui s'aguanta a terra només amb les dues mans, amb el cos encongit, els braços estirats per davant de les cames i les cames doblegades i elevades, de manera que les cuixes toquen al tronc i els genolls toquen a la part alta dels braços o a les aixelles, mantenint la mirada fixa [...]
56. appenzell [de]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada ferma i cuita, amb gust afruitat, originari del cantó històric suís d'Appenzell. [...]
57. bergkäse [de]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta dura cuita, madurat durant un període de tres a nou mesos, de textura elàstica, gust fort i aroma intensa, originari dels Alps. [...]
58. butterkäse [de]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada semidura i textura elàstica i compacta, originari d'Alemanya. [...]
59. flysch [de]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la Terra
Fàcies sedimentària formada per estrats alternats poc potents de gres o llim i d'argila més o menys esquistosa. [...]
60. föhn [de]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la Terra
Vent càlid i sec que bufa a sotavent d'una serralada. [...]
Pàgines  6 / 19.421 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>