Resultats de la cerca frase exacta: 329

Diccionaris terminològics
51. tataki
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Plat de carn o peix preparat amb la tècnica del tataki, que se sol servir fred, sovint acompanyat de salsa de soja i wassabi. [...]
52. barcana de neu
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la Terra
Duna de neu en forma de mitja lluna modelada per vent fred, unidireccional i constant, amb les banyes orientades en el sentit del vent i el costat de sotavent, còncau, més pendent que el costat de sobrevent, convex. [...]
53. xarop
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Dissolució de sucre en aigua, que es pot elaborar en fred o aplicant-hi calor. [...]
54. sauvignon blanc [sauvignon: fr]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
Cep conreat tradicionalment a la regió francesa de la vall del Loira, resistent al fred. [...]
55. patentatge
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Tractament isotèrmic aplicat als filferros d'acer amb un elevat contingut de carboni que té com a objectiu conferir-los una microestructura amb perlita fina que permeti treballar-los posteriorment en fred, i que consisteix a sotmetre'ls a austenització i a refredar-los posteriorment de manera [...]
56. jaqueta de motorista
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indumentària. Confecció
Jaqueta resistent a la pluja i al fred que forma part de la indumentària d'un motorista, especialment dels motoristes de muntanya d'un cos policial. [...]
57. tableta
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Forma farmacèutica sòlida d'administració oral, de forma cilíndrica o prismàtica, dura, rígida, de fractura granulosa, d'1 gram de pes aproximadament, que s'obté per conglutinació en fred. [...]
58. front de ratxa
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la Terra
Front de sortida de l'aire fred procedent d'una tempesta, que es manifesta per una baixada de la temperatura i un augment sobtat i transitori de la velocitat del vent. [...]
59. tiramisú
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Pastís elaborat amb capes de pa de pessic sucat en cafè i licor d'ametlles, alternades amb capes d'una barreja de clares batudes a punt de neu, nata, sucre i mascarpone, que se serveix fred i empolsat amb cacau. [...]
60. índex de sensació
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la Terra
Índex que s'expressa generalment com una temperatura aparent que té com a finalitat avaluar la sensació de fred o de calor de l'ésser humà en unes condicions ambientals determinades en relació amb unes altres condicions que es prenen com a referència. [...]
Pàgines  6 / 33 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>