Resultats de la cerca frase exacta: 1.221

11. vi
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Beguda alcohòlica obtinguda per fermentació del most de raïm. Pel seu contingut en etanol i sucres, és un aliment energètic (1 litre de vi corrent comporta de 600 a 800 kcal) i, a més, conté també vitamines i minerals. El seu consum moderat en els menjars facilita la digestió, i hom li ha atribuït [...]
12. vi
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
Producte obtingut exclusivament per fermentació alcohòlica, total o parcial, de raïm fresc, trepitjat o no, o de most de raïm. [...]
13. vi
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 vino. 2 batejar (o aigualir, o amarar) el vi aguar (o bautizar, o cristianar) el vino. 3 el bon vi no ha de menester (o no necessita) ram el buen paño en el arca se vende. 4 tenir bon (o mal) vi fig tener buen (o mal) vino. 5 vi abocat vino abocado (o embocado). 6 vi amontillat vino [...]
14. pa i vi, pa i vi, treu-me el mal que tinc aquí / Com es diu sana, sana, culito de rana en català?
Font Fitxes de l'Optimot
. També hi ha l'expressió pa i vi, pa i vi, treu-me el mal que tinc aquí, que es recita en els mateixos casos.  [...]
15. vi
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
Vi blanc. Vi claret o simpl. claret. Vi negre o vi roig. Vi dolç. Vi sec. Vi ranci. xarel·lo(fam.) remost, revío resaigües, vi obtingut tirant aigua a la brisa. aiguarelles, vi molt flac o molt rebaixat. vi escumós (o espumós), xampanyo cava. Xampany és una adaptació del francès champagne. Es [...]
16. anticòs Vi
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Anticòs que aglutina soques de gran virulència de salmonel·les de la febre tifoide. Es detecta tardanament (tercera setmana). [...]
17. antigen Vi
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Antigen capsular termolàbil que presenten algunes espècies de salmonel·les (S. typhi, S. paratiphy, S. dublin). És destruït per mitjà del tractament amb la calor. És el responsable, conjuntament amb l'antigen O, de la virulència de la infecció per salmonel·les. [...]
18. factor VI
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Denominació en desús de factor V activat, anomenat antigament accelerina. [...]
19. grau VI
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Esport
Sisè grau de dificultat en la gradació dels rius, que s'assigna a àrees d'aigües braves d'alt risc, caracteritzades per la presència d'obstacles pràcticament infranquejables. [...]
20. vi aromatitzat
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
Pàgines  2 / 123 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>