Resultats de la cerca frase exacta: 432

291. deixant
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la Terra
Condensació visible de gotes d'aigua o cristalls de gel a l'atmosfera que ocorre, sota certes condicions, amb el pas d'una aeronau, un coet o un míssil. [...]
292. immunodifusió radial
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Immunodifusió simple en què l'antigen s'aplica dins un petit orifici, fet en el gel d'agarosa que conté l'antisèrum, de manera que es pugui difondre radialment. [...]
293. immunodifusió radial
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Immunodifusió simple en què l'antigen s'aplica dins un petit orifici, fet en el gel d'agarosa que conté l'antisèrum, de manera que es pugui difondre radialment. [...]
294. pou
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 constr, geol i min pozo. 2 ésser un pou de ciència fig i fam ser un pozo de ciencia. 3 fer un pou fig i fam estar de palique, darle a la sin hueso, pegar la hebra. 4 pou artesià pozo artesiano. 5 pou d'absorció pozo absorbente. 6 pou del glaç (o del gel, o de la neu) nevera. 7 pou negre (o [...]
295. armari celler
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Arts
Armari per a ampolles de vi, normalment a prop de la taula del menjador, amb quatre o més compartiments per a ampolles, sovint amb gel per a refredar el vi. [...]
296. cuneta
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Arts
Rasa secundària al fons d'un fossat sec que serveix com a drenatge i com a obstacle afegit per a possibles atacants o per a mantenir el fossat sense gel. [...]
297. enduridor
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Additiu alimentari que manté o fa tornar els teixits de les fruites i hortalisses ferms i cruixents o que, en combinació amb un gelificant, pot formar o reforçar un gel. [...]
298. enduridor
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Additiu alimentari que manté o fa tornar els teixits de les fruites i hortalisses ferms i cruixents o que en combinació amb un gelificant pot formar o reforçar un gel. [...]
299. flam d'oli
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Elaboració d'oli d'oliva texturitzat amb aigua i carragenat iota (E 407), que recorda el flam tradicional per la seva textura de gel tou i suau en boca. [...]
300. immunofixació
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Tècnica que permet detectar antígens específics en una mescla complexa de proteïnes que han estat separades per electroforesi en un gel d'agarosa, mitjançant la precipitació específica dels complexos antigen-anticòs. [...]
Pàgines  30 / 44 
<< Anterior  Pàgina  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  Següent >>