Resultats de la cerca frase exacta: 304

161. macarró
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Galeta doble de forma rodona, cruixent per fora i suau per dins, que s'elabora amb una pasta feta de sucre, ametlles i clara d'ou, i es farceix amb una crema espessa, típica de la pastisseria francesa. [...]
162. infusor
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Equipament de la llar. Decoració. Bricolatge
Receptacle reixat o perforat, generalment metàl·lic i de forma rodona o ovalada, que serveix per a infusionar substàncies vegetals. [...]
163. disc
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Peça rodona de suro de poc gruix que va enganxada amb cola a la base d'un tap de xampany. [...]
164. disc
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Esport
Peça generalment de forma rodona i plana que s'intenta introduir a la porteria de l'adversari en l'hoquei d'aire. [...]
165. arc unicam
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Esport
Arc de politges amb una politja excèntrica, generalment del tipus cam, en un extrem i una politja rodona i d'eix central en l'altre extrem. [...]
166. cocota
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Equipament de la llar. Decoració. Bricolatge
Cassola rodona o ovalada, de parets altes i amb dues nanses, que disposa d'una tapadora generalment amb una obertura que permet la sortida del vapor. [...]
167. pa de pita
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Pa de forma rodona o ovalada, molt prim i buit, que s'obre com una butxaca i pot omplir-se amb ingredients diversos, típic de la Mediterrània oriental i del Pròxim Orient. [...]
168. lulo
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Fruit del lulo, de forma rodona i pell de color taronja brillant, amb la polpa verda i gelatinosa i amb llavors petites i molt nombroses, que s'utilitza en l'elaboració de sucs i dolços. [...]
169. bola de greix
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Veterinària
Preparat alimentós consistent en un conglomerat de llavors i greix de forma generalment rodona que se subministra als ocells en llibertat a l'hivern com a substitutiu del menjar que no poden trobar a la natura. [...]
170. durum
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Entrepà en forma de rotlle elaborat amb una base rodona i molt fina de pa alís amb la qual s'emboliquen ingredients diversos, generalment carn cuita i hortalisses crues, acompanyats sovint d'una salsa picant, típic de Turquia. [...]
Pàgines  17 / 31 
<< Anterior  Pàgina  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  Següent >>