Resultats de la cerca frase exacta: 259

181. impregnació argèntica
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Tècnica d'impregnació efectuada amb sals d'argent (introduïda per Camil Golgi i Ramón y Cajal) àmpliament emprada en l'estudi de la textura del teixit nerviós. [...]
182. torrador | torradora
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Treball
Persona que escalfa un aliment o una substància al foc fins a canviar-ne el color o la textura o fins que se'n separen els elements volàtils. [...]
183. ou mil·lenari
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Ou de gallina, ànec o guatlla, amb la clara de color d'ambre i el rovell de color verd negrós, de textura gelatinosa i gust fort, que es prepara colgant l'ou cru en una barreja de calç, cendra, sal i argila, durant un període que pot oscil·lar entre unes setmanes i uns quants mesos, durant el qual [...]
184. brossat
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Producte lacti fresc elaborat amb xerigot, molt proteic, de textura agrumollada i sorrenca, de color blanc os, dolcenc, eixarreït, amb tocs torrats i recremats i molt poc greixós. [...]
185. brossat
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Producte lacti fresc elaborat amb xerigot, molt proteic, de textura agrumollada i sorrenca, de color blanc os, dolcenc, eixarreït, amb tocs torrats i recremats i molt poc greixós. [...]
186. estria
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Ratlla llarga i estreta que es distingeix pel color, per la textura o perquè forma una depressió o una elevació lleugeres respecte del teixit en què es troba. [...]
187. panet al vapor farcit
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Panet de farina de blat sense crosta i de textura suau i esponjosa, que s'elabora coent la pasta al vapor, farcit de carn picada o de verdures. [...]
188. punt de malles girades 1X1
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indumentària. Confecció
Punt que té una textura d'ones i és reversible, resultat de fer totes les passades amb punt del dret o totes les passades amb punt del revés. [...]
189. texturització
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Conjunt d'operacions que es fan al tanc de quallar amb l'objectiu de deixar els grans de quallada amb la textura característica de cada tipus de formatge. [...]
190. distància determinable en el terreny
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la Terra
Distància mínima entre dos objectes del terreny que pot ser mesurada en una imatge i que depèn de la resolució espacial, la textura i el contrast de la imatge. [...]
Pàgines  19 / 26 
<< Anterior  Pàgina  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  Següent >>