FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Causar la refracció (d'un raig de llum, calor, etc.). Un raig de llum o una ona electromagnètica o acústica, ésser afectats de refracció. La llum blanca, en refractar-se en un prisma, es descompon en els colors. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Preparar (un aliment) mitjançant l'acció del foc, sia bullint-lo o rostint-lo, socarrant-lo, etc. Coure el dinar, el sopar. Coure carn, llegums, la vianda. Fer apta o més apta per a l'alimentació (una substància) mitjançant l'acció del foc o de la calor. Coure [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que no deixa passar la llum. Un cos opac. Un vidre opac. Un esmalt opac esdevé transparent després d'una cuita excessiva. Que no deixa passar la calor, l'electricitat. Que no dona llum, que no té la brillantor habitual. Uns ulls opacs. [...]