Resultats de la cerca frase exacta: 259

171. granularitat
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la Terra
Mesura de la textura d'una emulsió fotogràfica en funció de la densitat, la mida i la distribució dels grans d'halur d'argent. [...]
172. natto
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Menja consistent en llegum de soia cuit al vapor i fermentat, de textura enganxosa i olor forta, que es combina normalment amb arròs blanc. [...]
173. retrogradació
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Alteració que sofreix durant l'emmagatzematge el midó gelatinitzat, que consisteix en una pèrdua de solubilitat i en un canvi de la seva textura. [...]
174. shader [en]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Tecnologies de la informació i la comunicació
Programa que determina l'aparença general d'un objecte gràfic de manera algorísmica, amb els corresponents efectes de superfície de color, llum, ombra o textura. [...]
175. banús
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Fusta de diversos arbres tropicals de la mateixa família, dura i pesant, inatacable pels insectes, durable, poc higroscòpica, de textura compacta i de color negre intens. [...]
176. kasseri
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb una barreja de llet d'ovella i de cabra, de pasta dura cuita, textura cremosa i gust fort i salat, originari de Grècia. [...]
177. organolèptic -a
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Dit de la propietat d'un aliment que pot ser percebuda pels òrgans dels sentits, com ara el color, l'aroma, el tast o la textura. [...]
178. schabziger [de]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca descremada i alfolba blava, de textura seca, dura i envellida, i de gust picant, originari del cantó suís de Glaris. [...]
179. emmotllat
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Operació de dipositar els grans de quallada amb la textura i les característiques desitjades en un motlle per donar-los forma i perquè continuï l'eliminació del xerigot. [...]
180. formatge de raclet
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada i textura cremosa, madurat durant un període de tres a quatre mesos, amb gust dolç i lleugerament cítric. [...]
Pàgines  18 / 26 
<< Anterior  Pàgina  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  Següent >>