Resultats de la cerca frase exacta: 320

181. escuar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la vida
Llevar la cua a una vaca, una ovella o un porc per qüestions de maneig i sanitat, o a un gos perquè s'ajusti als estàndards de la seva raça. [...]
182. hipofisina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Extret fluid del lòbul posterior de la hipòfisi de vaca, que conté oxitocina i vasopressina; té la propietat de fer contreure les fibres musculars llises, és vasopressora, hiperglucemiant i antidiürètica. [...]
183. maribo
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada semidura, madurat durant un període de tres a cinc setmanes i amb gust fort, originari de la ciutat danesa de Maribo. [...]
184. vaccí
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
-ina adj 1 [de la vaca] vacuno -na. 2 [boví] vacuno -na, bovino -na. m 3 med → vacuna4 veter [malaltia] vacuna f, viruela f del ganado vacuno.  [...]
185. brie [fr]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta tova i cremosa, amb la crosta florida, gust intens i generalment presentat amb forma de disc, originari de la regió francesa de Brie. [...]
186. caciocavallo [it]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta dura, madurat durant un període de tres mesos a dos anys, que es presenta amb forma de carabassa, originari del sud d'Itàlia. [...]
187. danablú
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge blau fet amb llet de vaca, de pasta blanca untuosa, amb vetes de floridura verdes, de gust una mica picant i amb un 45% de matèria grassa, originari de Dinamarca. [...]
188. doble gloucester [gloucester: en]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada ferma, madurat durant un període de sis mesos, molt gustós, amb una crosta molt dura, originari de la ciutat anglesa de Gloucester. [...]
189. santnectari
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada i textura suau, madurat durant un període de vuit setmanes, amb aroma d'herbes, originari de la vila occitana de Sant Nectari. [...]
190. burrata
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge de pasta filada, fet amb llet de vaca, de textura cremosa i suau, amb forma de farcell, la capa exterior del qual és mozzarella, originari de la regió italiana de Pulla. [...]
Pàgines  19 / 32 
<< Anterior  Pàgina  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  Següent >>