Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada i textura cremosa, madurat durant un període de tres a quatre mesos, amb gust dolç i lleugerament cítric. [...]
Tècnica d'impregnació efectuada amb sals d'argent (introduïda per Camil Golgi i Ramón y Cajal) àmpliament emprada en l'estudi de la textura del teixit nerviós. [...]
Ou de gallina, ànec o guatlla, amb la clara de color d'ambre i el rovell de color verd negrós, de textura gelatinosa i gust fort, que es prepara colgant l'ou cru en una barreja de calç, cendra, sal i argila, durant un període que pot oscil·lar entre unes setmanes i uns quants mesos, durant el qual [...]
Producte lacti fresc elaborat amb xerigot, molt proteic, de textura agrumollada i sorrenca, de color blanc os, dolcenc, eixarreït, amb tocs torrats i recremats i molt poc greixós. [...]
Producte lacti fresc elaborat amb xerigot, molt proteic, de textura agrumollada i sorrenca, de color blanc os, dolcenc, eixarreït, amb tocs torrats i recremats i molt poc greixós. [...]
Ratlla llarga i estreta que es distingeix pel color, per la textura o perquè forma una depressió o una elevació lleugeres respecte del teixit en què es troba. [...]
Conjunt d'operacions que es fan al tanc de quallar amb l'objectiu de deixar els grans de quallada amb la textura característica de cada tipus de formatge. [...]