Resultats de la cerca frase exacta: 260

191. distància determinable en el terreny
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la Terra
Distància mínima entre dos objectes del terreny que pot ser mesurada en una imatge i que depèn de la resolució espacial, la textura i el contrast de la imatge. [...]
192. mapatge de relleu
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Tecnologies de la informació i la comunicació
Tècnica d'il·luminació consistent a aplicar un mapa de textura d'aspecte irregular sobre un objecte gràfic en 3D a fi de simular un efecte de rugositat. [...]
193. núvol d'oli
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Elaboració d'oli d'oliva texturitzat amb gelatina de cola de peix, en làmines, o gelatina en pols, i aigua, de textura esponjosa, escumosa i elàstica, amb certa consistència. [...]
194. adhesivitat
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Propietat de la textura d'un aliment relacionada amb l'esforç necessari per a separar la superfície de l'aliment d'una altra superfície amb la qual entra en contacte. [...]
195. bergkäse [de]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta dura cuita, madurat durant un període de tres a nou mesos, de textura elàstica, gust fort i aroma intensa, originari dels Alps. [...]
196. crème fraîche [fr]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Nata, amb un mínim del 30 % de matèria grassa, fermentada amb bacteris o agents de fermentació, de gust lleugerament amarg, color blanc i textura untuosa, que aguanta la calor. [...]
197. flam d'oli
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Elaboració d'oli d'oliva texturitzat amb aigua i carragenat iota (E 407), que recorda el flam tradicional per la seva textura de gel tou i suau en boca. [...]
198. formatge cremós
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge fresc fet amb llet sencera i nata, de color blanc trencat a groc pàl·lid, sense crosta, amb una textura que el fa idoni per ser untat en una superfície. [...]
199. kaixkaval
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca o d'ovella, de pasta dura, textura granulosa i gust suau quan és jove, i fort i picant quan és vell, originari de Bulgària. [...]
200. kefalotiri
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet d'ovella, de pasta dura i textura forta, madurat durant un període de dos a tres mesos i amb gust picant i fort, originari de Grècia. [...]
Pàgines  20 / 26 
<< Anterior  Pàgina  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  Següent >>