Resultats de la cerca frase exacta: 311

111. almívar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cuita de sucre, mel o melassa dissolts en aigua fins a prendre consistència de xarop. Prunes en almívar.  [...]
112. ametllat -ada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
En forma d'ametlla. Un medalló ametllat. Ulls ametllats. Pasta feta amb ametlles, farina i mel o sucre. [...]
113. ditada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cop de dit. Va fer caure el plat de la balança amb una ditada. Porció d'una cosa que hom pot emportar-se adherida a un dit. Una ditada de mel, de llard. Senyal o taca que deixa sobre una cosa el contacte d'un dit. El mirall és ple de ditades. [...]
114. crestar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Treure (de les arnes) les bresques amb la mel deixant-hi les necessàries perquè les abelles es puguin alimentar. Castrar. [...]
115. rosat -ada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
De color de rosa. Tenir la pell rosada. Color rosat. Compost amb roses. Oli rosat. Ungüent rosat. Mel rosada. [...]
116. hidromel
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda preparada fent una barreja d'una part de mel per dues d'aigua, que es pren generalment un cop ha fermentat. [...]
117. triaga
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Antídot usat antigament, especialment contra les mossegades dels animals verinosos, compost d'un gran nombre d'ingredients polvoritzats i reduït amb mel a un electuari. [...]
118. amanida de formatge de cabra gratinat amb mel
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
119. bacallà amb salsa agredolça de taronja i mel
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
120. bacallà gratinat amb crema de mel i espinacs
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
Pàgines  12 / 32 
<< Anterior  Pàgina  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  Següent >>