FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Grup d'invertebrats lofoforats marins, amb closca bivalva i amb la boca situada entre dos braços carnuts que li serveixen per a produir un corrent d'aigua que atreu l'aliment, els individus del qual viuen fixos sobre el fons. Individu d'aquest grup. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Aliment que segons la narració bíblica va ésser fornit providencialment als israelites en llur viatge a través del desert. mannà celeste Aliment espiritual, especialment l'eucaristia. Substància gomosa i dolça que flueix de certes plantes, especialment del freixe [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que conté microorganismes susceptibles de millorar el funcionament de la flora intestinal. El iogurt és un aliment probiòtic. Microorganisme probiòtic. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Ous batuts fregits a la paella, a què es poden barrejar altres menges. Una truita de sis ous. Una truita de patates, de mongetes, de cebes. truita a la francesa Truita feta només amb ou, sense farcir-la amb cap altre aliment, a la qual es dona generalment una forma plegada. fer-se una [...]