FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Obra dramàtica i musical menor d'origen espanyol. Plat de peix variat amb crustacis i mol·luscos preparat amb sofregit de ceba, tomàquet i altres ingredients. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cos fructífer en forma de plat còncau o irregular, amb la capa fèrtil oberta vers l'exterior, propi dels fongs discomicets i de la majoria dels líquens. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Condició exigida o necessària per a una cosa. Requisits d'admissió. Plat delicat, exquisit, que es fa per a una persona desganada, per a un convidat, etc. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat d'origen japonès elaborat amb trossos de peix, marisc o verdures arrebossats amb una pasta lleugera feta de farina, ou i aigua molt freda, i fregits. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat d'origen suís fet amb formatge barrejat amb vi blanc que se serveix en un recipient que es manté calent amb un fogonet on els comensals suquen bocins de pa. fondue de carn Plat a base de carn tallada a daus que els comensals couen en l'oli d'un recipient que es manté calent amb [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Carn picada per a embotit. Botifarra de sang, amb carn i altres condiments, generalment feta a casa. Brou o plat fet amb aquest tipus de botifarra. Matança del porc. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat de peix variat, de vegades amb crustacis i mol·luscos, preparat amb un sofregit d'oli, all, farina, tomàquet i julivert, al qual s'afegeix aigua, sal i pebre. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Conjunt de coses per a un viatge, per a un ús qualsevol. Abundància de menjar. En aquest plat hi ha massa fato. Feinada . No saps el fato que tinc, avui! [...]