FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Massa de forma més o menys rodona, feta de pasta de farina ben batuda a la qual poden incorporar-se altres substàncies reduïdes a pasta, com bacallà, cervell, patates, etc., i fregida amb oli o llard. Bunyols de bacallà. Bunyols de cervell. Bunyol fet de farina, ous i mel [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pastís fet amb flor de farina, ous i sucre. Xocolata amb bescuits. Gelat elaborat amb ous i xarop de sucre batuts conjuntament en calent, amb addició posterior de nata o de clares d'ou batudes i amb congelació final. Porcellana que ha rebut dues cuites i que es deixa sense [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cobrir de farina (alguna cosa). Aquest peix, abans de fregir-lo, l'has d'enfarinar. Empolvorar excessivament. No cal que li enfarinis tant la cara. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pa que es cou una segona vegada perquè s'endureixi i es conservi millor. Tros petit de formes diverses d'una pasta feta de farina, sucre, ous, mantega, etc., que es cou al forn. Galetes salades per a l'aperitiu. Bufetada. Seqüència de caràcters, continguda en un fitxer [...]