Resultats de la cerca frase exacta: 383

111. borrego
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Rodanxa tallada d'un pastís fet de farina i sucre i aromatitzat amb comí, que es torra després de tallada. [...]
112. cuscús
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pasta de farina fraccionada en bocins rodons, típica del nord d'Àfrica, que se serveix amb carn, llegums i salses picants. [...]
113. segó
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pellofa de cereals, especialment de blat, molta, que se separa de la farina i es dona com a aliment al bestiar. [...]
114. bunyol
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Massa de forma més o menys rodona, feta de pasta de farina ben batuda a la qual poden incorporar-se altres substàncies reduïdes a pasta, com bacallà, cervell, patates, etc., i fregida amb oli o llard. Bunyols de bacallà. Bunyols de cervell. Bunyol fet de farina, ous i mel [...]
115. bescuit
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pastís fet amb flor de farina, ous i sucre. Xocolata amb bescuits. Gelat elaborat amb ous i xarop de sucre batuts conjuntament en calent, amb addició posterior de nata o de clares d'ou batudes i amb congelació final. Porcellana que ha rebut dues cuites i que es deixa sense [...]
116. forneret
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bolet de barret gris brunenc i viscós i cama amb anell, que fa una olor intensa de farina (Limacella grisea i L. furnacea). [...]
117. enfarinar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cobrir de farina (alguna cosa). Aquest peix, abans de fregir-lo, l'has d'enfarinar. Empolvorar excessivament. No cal que li enfarinis tant la cara. [...]
118. farinetes
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Menja, sobretot per als nens, feta de farina de diversos cereals i d'aigua bullent i condimentada amb oli i sal o bé amb sucre. [...]
119. riscle
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Peça prima de fusta encorbada que forma el bastiment o vora d'un sedàs. Caixa rodona que circueix la mola en els molins de farina. [...]
120. galeta 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pa que es cou una segona vegada perquè s'endureixi i es conservi millor. Tros petit de formes diverses d'una pasta feta de farina, sucre, ous, mantega, etc., que es cou al forn. Galetes salades per a l'aperitiu. Bufetada. Seqüència de caràcters, continguda en un fitxer [...]
Pàgines  12 / 39 
<< Anterior  Pàgina  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  Següent >>