Resultats de la cerca bàsica: 971

161. companejar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acompanyar (una vianda) amb pa. El tros de formatge era petit; però el vaig companejar i em va bastar per a esmorzar. [...]
162. emmental
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Formatge elaborat amb llet de vaca, de pasta dura i compacta i amb grans forats, originari de la regió suïssa d'Emmental. [...]
163. rocafort
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Formatge elaborat amb llet d'ovella, de pasta semidura i amb vetes verdoses de floridures, originari de la població occitana de Rocafort. [...]
164. formatge d'ovella madurat amb pa amb tomàquet
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
165. formatge de l'Alt Urgell i la Cerdanya
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca pasteuritzada, madurat, de pasta premsada no cuita, de textura tendra i cremosa, d'aroma dolça i de gust suau, amb una crosta natural de color marró clar, originari de la l'Alt Urgell i la Cerdanya. [...]
166. biquini
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vestit de bany femení que consta d'unes calces i uns sostenidors. Entrepà calent de pernil dolç i formatge fet amb pa de motlle. [...]
167. formatget
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Porció de formatge embolicada en paper metàl·lic o en plàstic i aconduïda, juntament amb altres d'iguals, en capses. Escollat1 2 . [...]
168. gorgonzola
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Formatge elaborat amb llet de vaca, de pasta semitova viada d'un color blau i de gust lleugerament picant, originari del municipi italià de Gorgonzola. [...]
169. àcars
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Grup d'aràcnids amb el cos no articulat i les extremitats ben desenrotllades, en llur majoria paràsits. Individu d'aquest grup. Àcar de la sarna. Àcar del formatge. [...]
170. ratllar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer una ratlla o ratlles (a alguna cosa). Ratllar el suro. Reduir (certs aliments) a trossets menuts passant-hi un objecte de superfície rasposa. Hem de ratllar formatge per als macarrons. [...]
Pàgines  17 / 98 
<< Anterior  Pàgina  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  Següent >>