Formatge, tradicionalment fresc, fet amb llet de cabra, d'ovella o d'una barreja de totes dues, de pasta premsada no cuita, de textura ferma i cremosa, de color blanc fins al groc clar i de gust suau i lleugerament salat. [...]
Formatge fet originàriament amb llet d'ovella, amb addició d'anís o d'un altre licor durant la fermentació, de pasta cremosa, untuosa i suau, olor forta i gust picant. [...]
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada cuita, de color groc palla o blanc, amb una textura granulosa característica, de gust delicat i diversos graus de maduració, que es presenta en forma de roda de vint-i-quatre a quaranta quilos de pes. [...]
Formatge blau fet amb llet de vaca, ovella o cabra, o bé amb la barreja de dues o de totes tres, de pasta mantegosa, compacta i amb ulls, de gust una mica picant, que madura en caves de maduració. [...]
Estri en forma de forquilla de dues puntes que serveix per a agafar i emplatar trossos de formatge de pasta semitova o dura, o també per a trencar trossos de formatge de pasta dura. [...]