Resultats de la cerca frase exacta: 311

51. electuari
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Preparació farmacèutica feta amb pólvores, polpes, etc., barrejades amb mel, xarop o un altre component, formant una massa pastosa. [...]
52. mel·lificar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Les abelles, fer mel. [...]
53. amelar-se
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Esdevenir dolç com la mel. [...]
54. fructosa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cetohexosa que es dona en estat lliure, juntament amb la glucosa i la sacarosa, en la fruita i la mel, i combinada en alguns oligosacàrids. [...]
55. flavescent
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té un color com de mel. [...]
56. mel·lífer -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que porta o té mel. Insectes mel·lífers. [...]
57. albúrnia
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Alfàbia petita de terrissa per a mel, confitura, etc. Barral per a dur vi o aiguardent. Bidó de llauna per a traginar-hi oli o altres líquids. [...]
58. praliné
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pasta feta d'ametlles, d'avellanes o de nous, amb sucre i mel, utilitzada sovint per a farcir bombons i pastissos i per a fer-ne torrons. [...]
59. abella de la mel asiàtica gegant
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Zoologia
 [...]
60. indicador de la mel de Malàisia
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la vida
 [...]
Pàgines  6 / 32 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>