FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
remenar la xocolata en desfer-la en aigua, llet, etc. Torn horitzontal que hi ha a proa de les naus que serveix per a llevar les àncores. Les manxes del molinet. Peça fixada a la paret amb què s'immobilitzen les tanques o les fulles d'una finestra que obre cap enfora. Acció de fer [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
no bat pel juliol no bat quan vol. Batollar 1. Treballar (un metall) a cops de martell. Batre l'or, el coure. batre moneda Fabricar-ne. batre el tambor Fer-lo sonar colpint-lo amb les baquetes. Els tambors, sonar. Els tambors batien. A tambor batent. Agitar, remenar, a cops de forquilla [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
paper. pasta de fustes Massilla de fustes. Pasta de cel·lulosa. Massa formada amb farina que serveix per a fer pa, galetes, pastissos, etc. Remenar la pasta. pasta bamba Pasta fina i molt fofa, feta amb farina, ous, sucre i oli o saïm. Producte alimentari obtingut per [...]
Remenar la xocolata mecànicament i de manera enèrgica durant un temps prolongat, generalment afegint-hi lecitina i mantega de cacau, amb l'objectiu de refinar-ne l'aroma, homogeneïtzar-ne la textura i fer-ne evaporar la humitat i els àcids volàtils. [...]
Operació mecànica que consisteix a remenar enèrgicament la xocolata durant un temps prolongat, generalment afegint-hi lecitina i mantega de cacau, amb l'objectiu de refinar-ne l'aroma, homogeneïtzar-ne la textura i fer-ne evaporar la humitat i els àcids volàtils. [...]