Resultats de la cerca frase exacta: 131

121. bolet d'esca
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Botànica
Bolet de soca de l'ordre de les porials, perenne, la carn del qual, prèviament assecada o torrada, s'emprava antigament per a encendre foc. [...]
122. torrija (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f torrada (o torradeta) de Santa Teresa.  [...]
123. llavor de gira-sol
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Llavor del gira-sol o de la carabassa que se sol consumir torrada. [...]
124. dieta de Schmidt
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Dieta consistent en una administració diària d'1,5 l de llet, 100 g de galeta torrada, 2 ous, 50 g de mantega, 125 g de bou, 190 g de patates bullides i 80 g de farina de civada. [...]
125. rosta
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
torrada. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
126. hòstia
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
víctima. forma, tros de pasta de farina torrada, que supleix el pa en el culte eucarístic catòlic. Rebre la sagrada forma. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
127. sel·lu
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Farina torrada i mòlta amb ametlles, nous, cacauets, sèsam, nou moscada, etc., que se serveix amb mel i ametlles senceres fregides per damunt. [...]
128. tostado (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
-da adj 1 [participio pasado de tostar] torrat -ada. 2 [piel] colrat -ada, torrat -ada. 3 [color] torrat -ada. m 4 [acción de tostar] torrada f. 5 blat de moro torrat.  [...]
129. tostada (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f 1 torrada. 2 dar (o pegar) la tostada a uno fig i fam fer la punyeta (o la guitza) a algú. 3 no ver la tostada fig i fam no veure-hi la gràcia.  [...]
130. cervesa vermella
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Cervesa d'una tonalitat que va de l'ambre amb reflexos rogencs al vermell fosc, el most de la qual conté principalment malta pàl·lida poc torrada i malta caramel·litzada, que sol presentar aromes de caramel i de cereals torrats. [...]
Pàgines  13 / 14 
<< Anterior  Pàgina  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  Següent >>