FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Carn picada per a embotit. Botifarra de sang, amb carn i altres condiments, generalment feta a casa. Brou o plat fet amb aquest tipus de botifarra. Matança del porc. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Menja confitada, especialment en sal i vinagre. Avui mengem confitat. Carn, especialment conjunt de llom, costelles i embotits de porc, conservada dins olles amb oli o greix. Confitat d'ànec. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer tornar tendra, més tendra, (alguna cosa). La cocció entendreix els llegums. Aquell espectacle em va entendrir el cor. Esdevenir tendre, més tendre. Aquesta carn, hem d'esperar que s'entendreixi. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Gras del porc, comprès entre la pell i la carn, el qual, salat, es guarda per a tirar a l'olla i altres guisats. cansalada fumada Cansalada viada que se sotmet al procés de fumatge per aconseguir-ne la conservació. cansalada viada [o cansalada virada] Cansalada del ventre o del [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Gall domèstic jove. Ha comprat un parell de pollastres avançats. Gall o gallina jove destinat a consumir-ne la carn. Què prefereixes menjar, cuixa o pit de pollastre? Carn de pollastre. Arròs amb pollastre. [...]