FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que afavoreix una millor digestió dels aliments. Agent aperitiu. Que obre l'apetit, la gana. Beguda aperitiva. Beguda acompanyada de tapes que es pren ordinàriament abans d'un àpat. Fer l'aperitiu. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que és de la naturalesa d'un gas. Substància gasosa. Fase gasosa, estat gasós, d'una substància. Que conté gas. Una beguda gasosa. Beguda refrescant feta d'aigua gasada, amb edulcorants i aromes cítriques. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Satisfer més que plenament la fam (d'algú). Li van donar menjar fins a afartar-lo. S'ha afartat tant per dinar, que no ha tingut gana a l'hora de sopar. Fer prendre (a algú) un menjar, una beguda, fins a la sacietat. L'afarten de sopes. El van afartar de cops, de bastonades. Prendre [...]