f 1 [trosset petit] pizca, chispa. 2 [depa] miga, migaja. 3 pl [d'un àpat] restos m, sobras. 4 ni una engruna de fig ni pizca de, ni un ápice de. 5 una engruna de fig un poco de, una pizca de. [...]
v tr 1 roer. Les rates roseguen els papers, las ratas roen los papeles. 2 roer. Rosegar un tros depa, roer un trozo de pan. 3 fig roer. L'enveja el rosega, le roe la envidia. [...]
v tr 1 [llevar la crosta] descostrar. 2 [el pa, el formatge, etc] descostrar, descortezar. v pron 3 descostrarse. Escrostar-se una ferida, descostrarse una herida. 4 descortezarse. [...]
m 1 [depa] canto de pan, cantero, corrusco. 2 trozo [con corteza]. Un crostó de formatge, un trozo de queso. 3 gastr [de vedella] tapa f. 4 tocar el crostó [pegar] zurrar la badana, medir las espaldas, medir (o moler) las costillas. [...]
f 1 anat mejilla. 2 [de la pistola, el ganivet, etc] cacha. 3 tèxt [lliç] lizo m. 4 galta del cul fam nalga. 5 galtes depade ral (o depa tou, o depa torrat, o de farro, o de formatge) fig i fam moflete m. 6 parar la galta dar (u ofrecer) la mejilla. 7 tenir galtes (o ésser un galtes) ser un [...]