Resultats de la cerca frase exacta: 99

Diccionari de la llengua catalana
91. lleuger -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
no carrega l'estómac. Un sopar lleuger. Un àpat lleuger. Que té poca proporció d'alcohol. Un vi lleuger. De poca intensitat. Un son lleuger. De poca consistència. Un cap lleuger. Poc estable en les seves opinions, els seus gustos, etc. a la lleugera [o de lleuger [...]
92. vi
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Suc de raïms fermentat, que és essencialment una solució aquosa d'alcohol etílic amb petites quantitats d'èters, èsters, sucre, matèria colorant, etc. Vi blanc. Vi negre. Vi dolç. Vi eixut, sec. Vi bo, ranci. Vi de cava. Vi d'agulla. Vi de taula. tenir [...]
93. adobar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Sotmetre (una pell) a un conjunt d'operacions i de reaccions per conservar-la i donar-li les propietats i l'aspecte necessaris perquè pugui ésser manufacturada. Adobar el cuir. adobar el vi Afegir-hi alcohol per augmentar-ne la força. adobar el fil d'ordit Adobar-lo amb [...]
94. brut 2 -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Irracional, s'aplica a les bèsties. Bèsties brutes. Bèstia, animal irracional. Ésser humà en la seva condició d'animal. Que no ha estat refinat, afaiçonat, polit. Petroli brut. Alcohol brut. Diamant brut. en brut Brut2 2 1. Diamant en brut. Sucre en brut [...]
95. fort 3 -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
àcid fort. Un cafè fort. Una llum forta. Una olor, una pudor, forta. Un cop fort. Un vent fort. Una passió forta. Que té una gran proporció d'alcohol. Un vi fort. Un licor fort. Que té poderosos mitjans. Un banc fort. Un exèrcit fort. Un fort adversari. anar fort d [...]
96. reduir
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
elements no-metàl·lics. Llevar l'oxigen (d'un compost). Reduir l'òxid de ferro a ferro. Sotmetre a l'acció de l'hidrogen. Reduir l'aldehid a alcohol. reduir una dissolució Reduir-la llevant-ne dissolvent per evaporació. Espessir (un líquid) per evaporació. [...]
97. paper
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
, impregnat per una cara d'una mescla d'alcohol, glicerina i un colorant i impermeabilitzat per l'altra, que s'empra per a obtenir còpies en la màquina d'escriure. paper ceba Paper molt fi, destinat a còpies mecanografiades. paper cuixé Paper revestit d'una capa de partícules de [...]
98. grau
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
dissolució qualsevol, equivalent al percentatge d'etanol mesurat a 20 °C o a 15 °C (símbol, °). Alcohol de 90°.  [...]
99. aigua
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
'elaboració d'aliments perquè té un grau de puresa química i microbiològica suficient. aigua pudosa Aigua sulfhídrica. aigua salmàstica Aigua que conté sal en menor quantitat que l'aigua marina. aigua timolada Aigua amb timol, glicerol i alcohol, emprada com a [...]
Pàgines  10 / 10 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10