Resultats de la cerca frase exacta: 113

Diccionari de la llengua catalana
51. favó
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fava més petita que les ordinàries, produïda per una raça especial de favera, que serveix d'aliment a les haveries (Vicia faba var. equina). [...]
52. lleter -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que dona llet. Una vaca lletera. Relatiu o pertanyent a la llet com a aliment. Indústria lletera. Sector lleter. Producció lletera. Persona que ven llet.  [...]
53. txitxa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda alcohòlica obtinguda del blat de moro per un procés de salivació, usada en algunes regions d'Amèrica llatina com a beguda i com a aliment. [...]
54. puré
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Aliment triturat, cuit, reduït a pasta, fet a base d'hortalisses i, a vegades, amb llet, mantega, ous, carn i espècies. Puré de pèsols, de mongetes, de patates. [...]
55. alimentar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Donar aliment (a algú, a un animal), sustentar-lo. Alimentar un infant amb llet sola. Aquests pollastres només els alimento amb blat de moro i una mica d'ordi. Prendre aliment, sustentar-se. Alimentar-se de fruites. Fornir (a un aparell, una màquina, un sistema, etc.), l'energia o [...]
56. faja
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fruit del faig, núcula amb tres cantells, tancada en nombre de dues a tres dins un involucre un xic espinós, dehiscent per quatre valves, emprat com a aliment dels animals. [...]
57. perible
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que pot perir. Que manté les seves propietats durant un període limitat de temps, s'aplica a un aliment. El transport d'aliments peribles està sotmès a una normativa molt estricta.  [...]
58. refecció
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de refer, de reparar, especialment les forces. Aliment que es pren per reparar les forces. Procediment per a reconstruir l'escriptura original d'un acte o contracte destruït o perdut. [...]
59. deshidratar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Disminuir el contingut d'aigua (d'un organisme, d'una substància, etc.). El sol i l'aire deshidraten la pell. La pell es deshidrata amb els banys de sol. Llevar l'aigua (d'un aliment, d'un producte, d'una substància). Bulliu l'arròs, coleu-lo i deshidrateu-lo a 80 ºC. [...]
60. reprendre
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Continuar (alguna cosa que havia estat interrompuda). L'orador, després d'un descans d'un quart, va reprendre el seu discurs. Ara no faig res, però aviat reprendré les meves tasques. Renyar. La mare el reprenia per les paraules que havia dit. Un aliment, no ésser ben rebut [...]
Pàgines  6 / 12 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>