Resultats de la cerca frase exacta: 374

Diccionari de la llengua catalana
151. paella
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
carn, peix, marisc, llegums i altres ingredients. Pipa 4 . [...]
152. rubiol 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bolet comestible de l'ordre de les agaricals, de barret cobert d'esquames fibroses i carn rosada al tall, que es fa als boscos mixtos (Agaricus silvaticus i espècies afins). rubiol de sang Bolet de l'ordre de les agaricals, semblant al rubiol però de carn de color vermell viu al tall [...]
153. braó
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Peça de carn d'oví de tercera corresponent a la part final de la cuixa o de l'espatlla. Força corporal, vigoria. Valor, coratge.  [...]
154. carnal
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Relatiu o pertanyent a la concupiscència de la carn. Passions carnals. Unió carnal. Desitjos carnals. Pecat carnal. Lligat per consanguinitat. Oncle, nebot, cosí, carnals. [...]
155. salvatgí -ina
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que viu al bosc, especialment que és objecte de caça. Bèstia salvatgina. Cérvols, isards, porcs senglars i altres salvatgines. Carn d'una bèstia salvatgina. [...]
156. camallot
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embotit que es fa de carn magra i sang de porc mesclada amb espècies, posada dins la cotna de la cama i cuixa del porc. [...]
157. carpaccio
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat fred preparat amb filets de carn o de peix tallats molt fins, crus, amanits amb oli d'oliva, suc de llimona i altres ingredients. [...]
158. estellós -osa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
De què es desprenen amb facilitat estelles. Que és de mal mastegar, a causa de la duresa de les seves fibres. Aquesta carn és estellosa. [...]
159. llamàntol
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Crustaci marí del grup dels macrurs, de color fosc, amb pinces enormes al primer parell de potes i de carn molt apreciada (Homarus gammarus). [...]
160. rossellona
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mol·lusc lamel·libranqui, d'uns 5 o 6 centímetres de llargada, closca oblonga, amb solcs molt fins i junts, de carn molt apreciada (Venus gallina). [...]
Pàgines  16 / 38 
<< Anterior  Pàgina  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  Següent >>