Resultats de la cerca frase exacta: 189

Diccionari de la llengua catalana
131. triar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
, llenties, arròs. Escollir. D'aquests tres llibres, trieu el que vulgueu. Us en podeu fiar: són gent que ha estat molt ben triada. Donar a triar a algú. La llet, prendre's. L'allioli i altres salses, negar-se.  [...]
132. xocolata
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Substància alimentosa feta amb cacau i sucre mòlts, als quals s'afegeix ordinàriament canyella o vainilla. Una presa de xocolata. Bombons de xocolata. Deixatar o desfer xocolata. xocolata desfeta Beguda feta deixatant i coent xocolata en aigua o llet. [...]
133. avellanat
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Llet d'avellanes. Menjar fet amb avellanes torrades, sucre i algunes vegades pa, ous, etc., i cuit al forn. En un moble, petit buit en forma de mitja avellana per a encaixar-hi el cap del caragol que subjecta una post. [...]
134. brandada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Oscil·lació d'un cos que branda. Oscil·lació transversal d'una nau. Plat preparat amb bacallà esmicolat, posat prèviament en remull amb alls, que es lliga amb oli d'oliva, llet i julivert fins a aconseguir la consistència d'un puré. [...]
135. alimentació
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Alimentació a través d'altres vies o per altres mitjans que els naturals. alimentació artificial Alletament que no es fa amb la llet de la mare, sinó amb llet de vaca, fresca o modificada. Operació que consisteix a col·locar les municions a la part posterior de la tanca d'una arma [...]
136. barrat 2 -ada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
taques negres o grises amb altres de blanques, s'aplica al plomatge. Que presenta una barra o barres a causa d'un defecte de tissatge. Que ha complert la dentició dels incisius i ja no pren llet, s'aplica als cavalls, als vedells, etc. [...]
137. bull 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Agitació d'un líquid que bull o fermenta. Vigilar el bull de l'aigua. Fer donar un bull a un líquid. Arrencar el bull la llet. veure-se'n un bull Trobar-se en un afer difícil, no saber com deseixir-se d'un afer, d'una dificultat. [...]
138. cabrer cabrera
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Persona que guarda un ramat de cabres. Casa o cabana on es recullen les cabres de nits. Persona que ven llet de cabra. cabrer de raïm Bagot, gotim. Ormeig semblant al rall, però més petit i amb un cèrcol de reforç per a pescar cabres.  [...]
139. emulsió
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Dispersió estable d'un líquid que conté en suspensió partícules diminutes d'un altre líquid, com la llet els glòbuls de mantega. Substància química sensible a la llum amb què es recobreixen uniformement les pel·lícules, els papers [...]
140. mató
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Massa blanca i mantegosa que resulta de la coagulació de la part caseosa de la llet. Madeixa de cotó filat, caragolada i doblegada sobre si mateixa d'una forma adequada per a ajuntar-ne unes quantes i fer-ne paquets. mató de monja Boles de neu.  [...]
Pàgines  14 / 19 
<< Anterior  Pàgina  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  Següent >>