Resultats de la cerca frase exacta: 53

Diccionari de la llengua catalana
31. crestar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Treure (de les arnes) les bresques amb la mel deixant-hi les necessàries perquè les abelles es puguin alimentar. Castrar. [...]
32. rosat -ada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
De color de rosa. Tenir la pell rosada. Color rosat. Compost amb roses. Oli rosat. Ungüent rosat. Mel rosada. [...]
33. hidromel
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda preparada fent una barreja d'una part de mel per dues d'aigua, que es pren generalment un cop ha fermentat. [...]
34. triaga
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Antídot usat antigament, especialment contra les mossegades dels animals verinosos, compost d'un gran nombre d'ingredients polvoritzats i reduït amb mel a un electuari. [...]
35. nuvi núvia
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Persona que està a punt de casar-se. Persona que contrau matrimoni, durant el dia de la boda i els de la lluna de mel. Persona casada de nou, recentment. [...]
36. bresca
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pa de cera constituït per una sèrie de cel·les prismàtiques hexagonals que fabriquen les abelles dins l'arna per a dipositar-hi la mel. Pa de cera que fan les vespes. [...]
37. melós -osa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té una dolçor anàloga a la de la mel. Que té una dolçor afectada. Paraules meloses. Una persona melosa. Tendre, bla, s'aplica a un menjar, especialment la carn. [...]
38. enllepolir
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Atreure (algú) per mitjà de quelcom d'apetitós, de seductor, amb afalacs. Algú, acostumar-se a alguna cosa pel plaer que hi troba. El xicot s'enllepolia amb les torrades sucades amb mel. [...]
39. dolç -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té un sabor com el del sucre o de la mel. Una beguda dolça. Ésser dolç com un sucre, com una mel. Posa-m'hi més sucre: la tisana m'agrada ben dolça. Menja composta de sucre o mel, especialment pastes dolces, fruites confitades. Que conté sucres a causa de la [...]
40. bunyol
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Massa de forma més o menys rodona, feta de pasta de farina ben batuda a la qual poden incorporar-se altres substàncies reduïdes a pasta, com bacallà, cervell, patates, etc., i fregida amb oli o llard. Bunyols de bacallà. Bunyols de cervell. Bunyol fet de farina, ous i mel [...]
Pàgines  4 / 6 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  Següent >>