Resultats de la cerca frase exacta: 200

Diccionari de la llengua catalana
61. olivella
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mata de la família de les cneoràcies, tot l'any verda, de fulles oblongues, coriàcies i lluents, flors grogues amb tres o quatre pètals, i fruit de primer un xic carnós i vermell, finalment sec i negrós, que es desfà en tres o quatre cocs, pròpia de les [...]
62. paona 2
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Peix de la família dels tríglids, de 20 a 30 centímetres de llargada màxima, que té el cos de color vermell, amb nombroses taques negroses sobre les aletes pectorals, nombroses estries quasi verticals que van de dalt a baix dels costats i les aletes pectorals molt grosses [...]
63. persimó
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Arbre caducifoli de la família de les ebenàcies, de fulles el·líptiques o ovades, flors unisexuals de color groc verdós i fruit en baia, semblant a un caqui, de color de taronja clar sovint tenyit de vermell, originari de l'Amèrica del Nord, cultivat pels seus fruits [...]
64. morat -ada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
De color entre vermell i blau, com el suc de les mores. Color morat. Blau 5. De la caiguda, té un morat al genoll.  [...]
65. gita
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Gitarada. gita de bruixa Bolet que presenta un receptacle vermell de massa informe i fètida, procedent del cranc quan és madur i s'ha aclofat.  [...]
66. mango
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
, gros, generalment asimètric, de pela gruixuda sovint vermellosa o groguenca i polpa de color variable entre el groc i el vermell, tova, aromàtica i dolça. [...]
67. calçotada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Menjada de calçots cuits a la flama, sucats en una salsa preparada fonamentalment a base d'avellanes, ametlles, alls escalivats, pa torrat, oli i pebre vermell.  [...]
68. escarlata
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Matèria colorant d'un vermell viu, treta de la cotxinilla. Color de l'escarlata. Roba d'aquest color. Del color de l'escarlata. Una cinta escarlata. [...]
69. glòbul
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Corpuscle de forma esfèrica o esferoidal. Glòbuls de la sang, de la limfa, de la llet. glòbul blanc Leucòcit. glòbul organoplàstic Cèl·lula embrionària. glòbul vermell Eritròcit.  [...]
70. quermesita
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mineral, oxisulfur d'antimoni, de fórmula Sb2S2O, que cristal·litza en el sistema triclínic i és de color vermell. [...]
Pàgines  7 / 20 
<< Anterior  Pàgina  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  Següent >>