FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de llançar un projectil, tirar els daus, etc. A la primera tirada, vaig fer doble sis. Tinc dret a quatre tirades. Acció de tirar o traçar una línia, un camí, etc. Quantitat d'aigua, de vi, etc., que es beu d'un cop. Em voldríeu donar una tirada d'aigua [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cep d'una varietat originària de la Borgonya que dona un raïm blanc aromàtic de grans petits. Raïm de cep chardonnay. Vi elaborat amb raïm chardonnay. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que causa delícia. Una olor deliciosa. És un vi deliciós. Canta d'una manera deliciosa. Ple de delícies. És una noia deliciosa. És un paisatge deliciós. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Dissoldre un gas (en un líquid), especialment diòxid de carboni (en una beguda). Gasar un vi. Intoxicar amb gas de guerra o gas asfixiant. Gasejar. [...]