Peix teleosti, perciforme, de la família dels túnids, més gros que la bacora, d'unes dimensions fins a 2,50 m i 250 kg, amb el dors blau acer, els flancs grisencs, el ventre argentat, les aletes grogues i la carn rosada. [...]
Cos visible de l'ésser humà, constituït d'espai, aire, foc, aigua i terra, i sotmès a naixement, subsistència, creixement, maduresa, decadència i mort, que fa de vehicle del cos subtil i el cos causal i està representat per l'embolcall fet de carn. [...]
Plat de la cuina xinesa consistent en un brou calent, servit a taula dins una olla muntada sobre un fogonet, en la qual els comensals van coent menges diverses, generalment verdura, pasta, marisc, carn o peix, que amaneixen tot seguit amb salses o altres ingredients. [...]
Producte alimentari de textura gelatinosa elaborat amb una pasta procedent de carn de peix blanc i de vegades d'aviram a la qual s'afegeixen additius i condiments, que s'utilitza per a fer succedanis de peix o marisc i, en general, per a elaborar menjar processat. [...]
Plat de la cuina xinesa consistent en un ànec untat tradicionalment amb una barreja de mel, espècies i soia, que es rosteix al forn en un ast i se serveix amb la carn tallada en rodanxes, acompanyada de verdura, generalment ceba i cogombre, salses i unes petites creps. [...]
Mol·lusc lamel·libranqui de la família dels mitílids, de carn blanca o rosada, amb periòstrac robust fosc i molt pelut, conquilla similar a la del musclo però amb els embons no terminals, que forma colònies sobre els substrats durs, s'alimenta de plàncton i és molt apreciat com a comestible. [...]
Tècnica de preparació pròpia de la cuina japonesa consistent a coure lleugerament a foc molt viu una peça de carn o peix, generalment un cop marinada, de manera que quedi crua per dins i daurada i cruixent per fora, i a tallar-la en filets prims abans de servir-la. [...]
Plat de la cuina japonesa elaborat a base de carn o peix, en què els ingredients es deixen marinar en una salsa feta amb shoyu, mirin i gingebre, i posteriorment es rosteixen i es caramel·litzen amb la mateixa salsa, a la qual s'ha afegit sucre i sake. [...]
Menja cuita al forn, elaborada amb albergínia tallada a rodanxes, fregida i disposada en forma de capes, les quals alternen amb capes de carn picada i assaonada de vedella, de be o d'una barreja de totes dues, en què s'afegeixen altres ingredients i condiments segons les zones geogràfiques. [...]