Resultats de la cerca frase exacta: 551

Diccionaris terminològics
191. tonyina d'aleta groga
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Zoologia
Peix teleosti, perciforme, de la família dels túnids, més gros que la bacora, d'unes dimensions fins a 2,50 m i 250 kg, amb el dors blau acer, els flancs grisencs, el ventre argentat, les aletes grogues i la carn rosada. [...]
192. cos físic
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències socials
Cos visible de l'ésser humà, constituït d'espai, aire, foc, aigua i terra, i sotmès a naixement, subsistència, creixement, maduresa, decadència i mort, que fa de vehicle del cos subtil i el cos causal i està representat per l'embolcall fet de carn. [...]
193. fondue xinesa [fondue: fr]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Plat de la cuina xinesa consistent en un brou calent, servit a taula dins una olla muntada sobre un fogonet, en la qual els comensals van coent menges diverses, generalment verdura, pasta, marisc, carn o peix, que amaneixen tot seguit amb salses o altres ingredients. [...]
194. surimi
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Producte alimentari de textura gelatinosa elaborat amb una pasta procedent de carn de peix blanc i de vegades d'aviram a la qual s'afegeixen additius i condiments, que s'utilitza per a fer succedanis de peix o marisc i, en general, per a elaborar menjar processat. [...]
195. ànec a la pequinesa
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Plat de la cuina xinesa consistent en un ànec untat tradicionalment amb una barreja de mel, espècies i soia, que es rosteix al forn en un ast i se serveix amb la carn tallada en rodanxes, acompanyada de verdura, generalment ceba i cogombre, salses i unes petites creps. [...]
196. criptosporidiosi
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
contaminada, sobretot fruites, verdures, productes lactis, mol·luscos bivalves o carn. [...]
197. musclo bru
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Zoologia
Mol·lusc lamel·libranqui de la família dels mitílids, de carn blanca o rosada, amb periòstrac robust fosc i molt pelut, conquilla similar a la del musclo però amb els embons no terminals, que forma colònies sobre els substrats durs, s'alimenta de plàncton i és molt apreciat com a comestible. [...]
198. tataki
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Tècnica de preparació pròpia de la cuina japonesa consistent a coure lleugerament a foc molt viu una peça de carn o peix, generalment un cop marinada, de manera que quedi crua per dins i daurada i cruixent per fora, i a tallar-la en filets prims abans de servir-la. [...]
199. teriyaki
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Plat de la cuina japonesa elaborat a base de carn o peix, en què els ingredients es deixen marinar en una salsa feta amb shoyu, mirin i gingebre, i posteriorment es rosteixen i es caramel·litzen amb la mateixa salsa, a la qual s'ha afegit sucre i sake. [...]
200. mussaca
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Menja cuita al forn, elaborada amb albergínia tallada a rodanxes, fregida i disposada en forma de capes, les quals alternen amb capes de carn picada i assaonada de vedella, de be o d'una barreja de totes dues, en què s'afegeixen altres ingredients i condiments segons les zones geogràfiques. [...]
Pàgines  20 / 56 
<< Anterior  Pàgina  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  Següent >>