Resultats de la cerca frase exacta: 428

Diccionaris terminològics
31. lutròforos
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències socials
Recipient grec de terrissa amb el coll molt llarg i dues nanses verticals des de la vora fins a l'inici de la panxa. [...]
32. macerador
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Recipient metàl·lic proveït d'un mecanisme d'agitació que s'utilitza en la cervesificació per a fer la mestura i sotmetre-la a diferents temperatures durant l'operació de maceració. [...]
33. geocontenidor
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Lleure. Turisme
Recipient utilitzat en la geocerca com a contenidor dels traçables i altres objectes d'intercanvi, que conté també un llibre de registre en què els geocercadors deixen constància de la seva descoberta. [...]
34. laberint aquàtic de Morris
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències socials
Recipient circular ple d'aigua tintada, amb una plataforma submergida just per sota la superfície de l'aigua, utilitzat per a estudiar l'aprenentatge i la memòria espacial en animals d'experimentació. [...]
35. fondue [fr]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Plat cuinat d'origen suís fet amb formatge barrejat amb vi blanc, que es manté fos en un recipient en què, servit a taula sobre un fogonet, els comensals suquen bocins de pa. [...]
36. flascó rentador de gasos
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la Terra
Instrument emprat per a la presa de mostres de determinats contaminants atmosfèrics, que consisteix en un recipient amb un líquid a través del qual es fa bombollejar l'aire per tal que s'absorbeixin aquests contaminants. [...]
37. glaça
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Suc que ha desprès una peça de carn o de peix durant la cocció, el qual s'ha espessit i caramel·litzat formant una superfície llisa que s'adhereix al fons del recipient en què es cou. [...]
38. punt de bola
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Punt de cocció d'un xarop entre 120 i 130ºC, en què el xarop agafa forma de bola quan s'agafa, amb els dits, d'una cullera que s'ha submergit en un recipient amb aigua freda o amb aigua amb gel. [...]
39. envàs
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
 [...]
40. receptor | receptora
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Persona que rep d'un donant un òrgan, una part d'un òrgan, un teixit o cèl·lules. [...]
Pàgines  4 / 43 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>