Resultats de la cerca frase exacta: 205

Diccionaris terminològics
161. flam d'oli
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Elaboració d'oli d'oliva texturitzat amb aigua i carragenat iota (E 407), que recorda el flam tradicional per la seva textura de gel tou i suau en boca. [...]
162. kaixkaval
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca o d'ovella, de pasta dura, textura granulosa i gust suau quan és jove, i fort i picant quan és vell, originari de Bulgària. [...]
163. manxego
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet d'ovella, de pasta premsada i no cuita, de color blanc groguenc, de gust suau o fort segons el grau de maduració, originari de la Manxa. [...]
164. terral
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Transports
Vent suau que bufa de la terra cap a la mar, des del vespre fins a mig matí, causat per un refredament desigual de les masses de terra i aigua. [...]
165. buf cardíac
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Soroll suau similar a un xiulet o un murmuri, íntimament relacionat amb la sístole o la diàstole i de caràcter normal o patològic, que se sent auscultant damunt l'àrea cardíaca. [...]
166. pebrot de vidre
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Pebrot verd o vermell de forma allargada i estreta, pell fina, textura suau i gust dolç, originari de Navarra, que es menja sol o com a acompanyament i sovint en conserva. [...]
167. petitsuís
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge fresc, sense sal, suau i cremós fet amb llet de vaca enriquida amb nata, que generalment es presenta en terrines de forma cilíndrica i un pes d'uns 30 grams. [...]
168. polièster
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Fibra sintètica de poliamida molt resistent i elàstica, obtinguda a partir de combustibles fòssils, més suau i una mica més resistent que el niló, sobretot pel que fa a la decoloració. [...]
169. airejador
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Construcció
Dispositiu col·locat a l'extrem d'una aixeta que barreja l'aigua amb aire, utilitzat per a produir un doll d'aigua abundant i suau i permetre, alhora, l'estalvi d'aigua. [...]
170. ou a la cocota
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Ou cuit al bany maria, en un recipient individual, a foc suau fins a just sota el punt d'ebullició, que se serveix en el mateix recipient en què s'ha cuit. [...]
Pàgines  17 / 21 
<< Anterior  Pàgina  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  Següent >>