Resultats de la cerca frase exacta: 89

11. bullidera
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de bullir. Agitació, moviment. Se li alçava en l'ànima una bullidera de sensacions suaus. [...]
12. desempedreir
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Treure l'enduriment (d'una cosa empedreïda). Els llegums es desempedreeixen en tornar-los a bullir. [...]
13. bistre
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Matèria colorant d'un bru groguenc preparada fent bullir sutge de fusta amb aigua. Color d'aquesta matèria. [...]
14. caldera
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vas de metall, gran i rodó, que serveix per a escalfar aigua, fer-la bullir, etc. Recipient metàl·lic de parets resistents per a fer bullir aigua i produir el vapor destinat a moure una màquina. La caldera d'una locomotora. caldera tubular Caldera travessada per tubs per on [...]
15. calderada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Allò que cap, que ha estat cuinat en una caldera. Menjar per als porcs preparat fent bullir patates, cols, naps, etc. [...]
16. coagular
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Produir la coagulació (d'un sistema col·loidal o líquid). Sofrir coagulació. La sang es coagula espontàniament. La llet es coagula fent-la bullir amb herbacol. [...]
17. saborall
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Ossos de porc que es posen a bullir una estona a l'ollada per donar-li sabor. Persona que pertot es fica, que tot ho vol saber. [...]
18. lleixivar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bullir (una peça de roba) en lleixiu. Tractar amb lleixiu (la fusta) per tal de dissoldre la lignina i deixar lliures els feixos de fibres de cel·lulosa. [...]
19. rebullir
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bullir de nou. L'aigua, agitar-se de la superfície per una mata de peix, un corrent, etc. Una conserva o un altre producte, fermentar passant del punt que ha de tenir.  [...]
20. marro 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Residu de certes substàncies, especialment del cafè molt, que hom ha fet bullir per obtenir una infusió. El marro del cafè. Embolic, rerefons tèrbol en un afer o una situació. Aquí hi ha marro! El volien enredar, però va descobrir el marro. [...]
Pàgines  2 / 9 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  Següent >>