Resultats de la cerca frase exacta: 1.144

181. consomé
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Brou que ha pres tot el suc de la vianda bullida per mitjà d'una cocció llarga i lenta, que es pren sol o afegint-hi trossos petits de carn, un rovell d'ou, formatge ratllat, etc. [...]
182. papada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Sotabarba molt pronunciat. Peça de carn de boví, eixuta, de forma plana i de poc gruix, situada sota el coll. Peça de carn de porc que conté una bona proporció de greix, situada sota el coll. [...]
183. abstenir-se
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Privar-se de fer alguna cosa. Abstenir-se de menjar carn. Abstenir-se d'estudiar. Abstenir-se de votar. En el dubte, abstén-te. Privar-se d'alguna cosa, especialment de menjar o beure. M'abstinc del vi. S'absté de la carn.  [...]
184. aguiat
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat mallorquí de carn cuinada amb ceba, alls, tomàquet, espècies i brou. [...]
185. antropòfag -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que menja carn humana. Un poble antropòfag. Una tribu antropòfaga. Un antropòfag. [...]
186. caixer 2
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Preparat ritualment i autoritzat per la llei hebraica. Vi caixer. Carn caixer. [...]
187. ensajornar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Passar per les brases (la carn o altra vianda) perquè es conservi. [...]
188. sarco-
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Forma prefixada del mot gr. sárx sarkós, 'carn'. Ex.: sarcotesta, sarcòlisi. [...]
189. tortel·lini
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Anella de pasta alimentosa de farina farcida de carn o de verdura. [...]
190. croqueta
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bola allargada feta amb carn de gallina, amb carn de porc, amb peix, etc., capolada, o amb sèmola, arròs o un altre aliment, pastada amb llet, que es fregeix després d'arrebossada amb ou i farina o pa ratllat. [...]
Pàgines  19 / 115 
<< Anterior  Pàgina  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  Següent >>