Resultats de la cerca frase exacta: 489

Diccionaris terminol˛gics
1. carn
Font Diccionaris terminol˛gics del TERMCAT
└rea temÓtica Ind˙stria. Energia
 [...]
2. carn
Font Diccionaris terminol˛gics del TERMCAT
└rea temÓtica VeterinÓria
Part tova del cos dels quadr˙pedes i l'aviram formada principalment per teixit muscular, connectiu i adipˇs, destinada a consum humÓ. [...]
3. carn DFD
Font Diccionaris terminol˛gics del TERMCAT
└rea temÓtica VeterinÓria
Carn d'aspecte mat, de color fosc, eixuta al tall i de consistŔncia ferma, generalment procedent d'animals que han estat sotmesos a un gran esforš poc abans de morir i han esgotat les reserves de glucogen. [...]
4. carn forana
Font Diccionaris terminol˛gics del TERMCAT
└rea temÓtica VeterinÓria
Carn que arriba a l'escorxador per a ser conservada en cambres frigorÝfiques i posteriorment expedida, procedent d'un animal sacrificat en un altre escorxador. [...]
5. carn fresca
Font Diccionaris terminol˛gics del TERMCAT
└rea temÓtica VeterinÓria
Carn procedent d'un animal acabat de sacrificar que ha estat airejada i no s'ha sotmŔs a cap altre tractament que no sigui el fred no inferior als 0 ║C. [...]
6. carn halal
Font Diccionaris terminol˛gics del TERMCAT
└rea temÓtica CiŔncies socials
Carn d'un animal matat segons els ritus musulmans. [...]
7. carn marbrenca
Font Diccionaris terminol˛gics del TERMCAT
└rea temÓtica VeterinÓria
Carn amb infiltracions greixoses entre les fÓscies musculars que li donen una melositat especial. [...]
8. carn picada
Font Diccionaris terminol˛gics del TERMCAT
└rea temÓtica VeterinÓria
Carn que ha estat triturada en fragments molt petits mitjanšant aparells mecÓnics. [...]
9. carn PSE
Font Diccionaris terminol˛gics del TERMCAT
└rea temÓtica VeterinÓria
Carn de color rosa pÓlĚlid, molt humida i tova, amb un pH Ócid degut a l'acumulaciˇ d'Ócid lÓctic en el m˙scul, que indica l'estrŔs que ha sofert l'animal en els moments anteriors al sacrifici. [...]
10. carn reposada
Font Diccionaris terminol˛gics del TERMCAT
└rea temÓtica VeterinÓria
Carn un cop desapareguda la rigidesa cadavŔrica, en la qual es produeixen modificacions quÝmiques, fisicoquÝmiques, histoquÝmiques, histol˛giques i organolŔptiques. [...]
PÓgines  1 / 49 
PÓgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  SegŘent >>