Resultats de la cerca frase exacta: 10

Diccionari de la llengua catalana
1. coco
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fruit del cocoter, drupa molt grossa de coberta coriàcia, mesocarpi fibrós i pinyol amb una sola llavor. Pinyol del coco, molt gros, de closca bruna molt dura, amb abundant endosperma, en part sòlid, la carn de coco, origen de la copra i d'un oli comestible, i en part líquid, l'aigua o [...]
2. cocó
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cadolla.  [...]
3. copra
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Carn del coco assecada.  [...]
4. napalm
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Precipitat de sals d'alumini d'àcids naftènics i d'àcids grassos, sovint de coco, gelificat per l'addició de gasolina, que s'utilitza com a producte incendiari i bèl·lic.  [...]
5. torró
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Massa feta d'ametlles, de pinyons, d'avellanes o de nous torrades, amb mel o feta de coco, fruites confitades, xocolata, etc., que normalment es presenta en barres rectangulars. Torrons de Xixona, d'Alacant, d'Agramunt. Una barra de torrons. Torró de massapà, de crema [...]
6. saponificar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Convertir en sabó (una substància grassa). Saponificar sèu. Saponificar oli de coco. Descompondre (un èster) en àcid i alcohol per qualsevol procediment d'hidròlisi alcalina. Els greixos se saponifiquen en una solució de potassa.  [...]
7. bòer
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Individu d'un poble colonitzador del sud d'Àfrica d'ascendència principalment holandesa. Relatiu o pertanyent als bòers. Galeta constituïda per capes alternes d'una pasta de coco o de xocolata, etc., i d'una pasta porosa de galeta.  [...]
8. bru bruna
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Gris fosc tirant a negre. Nit bruna. Marronós . La closca del coco és bruna i molt dura. Que té el cabell fosc i la pell rica en pigment, essent de raça blanca. En numism., de baixa llei. Moneda bruna.  [...]
9. fibra
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
vegetals que resisteix l'acció dels enzims digestius. Substància o producte filamentós o que es pot reduir a filament. Fibra de cànem, de lli. fibra acrílica Fibra tèxtil constituïda per un polímer sintètic de cadena llarga compost per unitats acrilonitrils. fibra de coco Fibra tèxtil procedent del [...]
10. àcid -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
insecticida. àcid càpric Sòlid que fa olor de ranci, àcid gras de les llavors de Cuphea llavea. àcid caproic Àcid gras saturat, de fórmula CH3(CH2)4COOH, present en els greixos de la llet, en l'oli de coco i en alguns altres olis. àcid carbàmic a) Compost de fórmula RNHCOOH, on R representa generalment [...]