Resultats de la cerca frase exacta: 10

Diccionari de la llengua catalana
1. coco
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edici)
Fruit del cocoter, drupa molt grossa de coberta coricia, mesocarpi fibrs i pinyol amb una sola llavor. Pinyol del coco, molt gros, de closca bruna molt dura, amb abundant endosperma, en part slid, la carn de coco, origen de la copra i d'un oli comestible, i en part lquid, l'aigua o [...]
2. coc
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edici)
Cadolla.  [...]
3. copra
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edici)
Carn del coco assecada.  [...]
4. napalm
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edici)
Precipitat de sals d'alumini d'cids naftnics i d'cids grassos, sovint de coco, gelificat per l'addici de gasolina, que s'utilitza com a producte incendiari i bllic.  [...]
5. torr
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edici)
Massa feta d'ametlles, de pinyons, d'avellanes o de nous torrades, amb mel o feta de coco, fruites confitades, xocolata, etc., que normalment es presenta en barres rectangulars. Torrons de Xixona, d'Alacant, d'Agramunt. Una barra de torrons. Torr de massap, de crema [...]
6. saponificar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edici)
Convertir en sab (una substncia grassa). Saponificar seu. Saponificar oli de coco. Descompondre (un ster) en cid i alcohol per qualsevol procediment d'hidrlisi alcalina. Els greixos se saponifiquen en una soluci de potassa.  [...]
7. ber
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edici)
Individu d'un poble colonitzador del sud d'frica d'ascendncia principalment holandesa. Relatiu o pertanyent als bers. Galeta constituda per capes alternes d'una pasta de coco o de xocolata, etc., i d'una pasta porosa de galeta.  [...]
8. bru bruna
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edici)
Gris fosc tirant a negre. Nit bruna. Marrons . La closca del coco s bruna i molt dura. Que t el cabell fosc i la pell rica en pigment, essent de raa blanca. En numism., de baixa llei. Moneda bruna.  [...]
9. fibra
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edici)
vegetals que resisteix l'acci dels enzims digestius. Substncia o producte filaments o que es pot reduir a filament. Fibra de cnem, de lli. fibra acrlica Fibra txtil constituda per un polmer sinttic de cadena llarga compost per unitats acrilonitrils. fibra de coco Fibra txtil procedent del [...]
10. cid -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edici)
insecticida. cid cpric Slid que fa olor de ranci, cid gras de les llavors de Cuphea llavea. cid caproic cid gras saturat, de frmula CH3(CH2)4COOH, present en els greixos de la llet, en l'oli de coco i en alguns altres olis. cid carbmic a) Compost de frmula RNHCOOH, on R representa generalment [...]