Resultats de la cerca frase exacta: 4

Fitxes de l'Optimot
1. Com es diu pasta alimenticia en català? / pasta alimentària / pasta alimentosa
Font Fitxes de l'Optimot
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
La forma catalana pasta alimentària designa el producte obtingut per dessecació d'una massa no fermentada feta amb farina, sèmola de blat dur o de candial i aigua, que s'emmotlla mecànicament segons formes diverses. Com a terme secundari es pot fer servir la denominació pasta alimentosa. En [...]
2. És correcte 'què va!' en català?
Font Fitxes de l'Optimot
! Si tenen molta pasta. Cal tenir en compte que l'expressió què va! no és adequada en català. Per exemple: ?Que vindrà l'Oriol? ?No, i ara! Ens ha plantat! (i no Què va! Ens ha plantat!)  [...]
3. Com es diu bollería en català? / brioixeria / pastisseria / pastes
Font Fitxes de l'Optimot
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
brioixeria pastisseria pastes El terme castellà bollería correspon en català a brioixeria i fa referència al conjunt de productes de fleca i de pastisseria compostos per una pasta de farina fermentada, cuita al forn o fregida, que incorporen greixos o olis i, optativament, ous, llet i altres [...]
4. Denominacions de torrons / 'torró de gema' o 'torró de crema'?
Font Fitxes de l'Optimot
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
, torró de gemma o torró de rovell d'ou, adoptades a partir del castellà turrón de yema. torró de crocant: es fa a base d'una pasta d'ametlles, avellanes, etc., endurida amb caramel. Sovint es fan servir erròniament les formes torró de crocanti i també torró de guirlatxe, per influència de l'equivalent [...]