Resultats de la cerca bÓsica: 33,219

Diccionari de la llengua catalana
1. peu
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
pontada del peu, de manera que hom recolza tota la planta a terra. Part terminal de les potes dels animals que correspon anat˛micament al peu o a la mÓ dels humans. Animals de peu rodˇ, de peu forcat. Menjar peus de porc. peu de pinya Pota arronsada que alguns cavalls tenen per un defecte de conformaciˇ [...]
2. unglot
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
Ungla del porc i dels altres animals de peu partit. Part mÚs sortint de l'excŔntrica d'expulsiˇ de la llanšadora en el teler mecÓnic.  [...]
3. porc
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
MamÝfer artiodÓctil domŔstic, probablement derivat del senglar, de cos gros, pell dura i coberta de cerres fortes, musell llarg i m˛bil, orelles sovint caigudes, potes curtes i cua curta i prima. Carn de porc. Un porc mallorquÝ. Matar el porc per Sant MartÝ. Engreixar porcs. Anar com un porc. Li [...]
4. bestiar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
Conjunt de bŔsties d'una mateixa espŔcie, especialment de les que es crien per al servei i la utilitat de l'home. Bestiar banyut. Bestiar cabrum, bovÝ. Bestiar de llana. Bestiar de peu rodˇ. Bestiar de peu forcat. Bestiar porquÝ. Bestiar mulatÝ. Conjunt de totes les bŔsties que es [...]
5. esgŘell
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
Xiscle del porc, del conill, de la rata.  [...]
6. truja
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
Femella del porc. Porc marÝ.  [...]
7. pernil
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
Cuixa d'un animal, especialment del porc. Tenir una persona bons pernils. Cuixa o espatlla de porc o de senglar salada per a Ússer conservada. Pernil del paÝs. pernil dolš Pernil de porc, desossat, assaonat i cuit.  [...]
8. averrir
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
El porc, cobrir (la truja).  [...]
9. salami
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
Embotit cru, assecat i fumat, fet amb mescla de carn de porc, de bovÝ i cansalada.  [...]
10. xulla
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
Cansalada . Llenca de cansalada fregida. Costella de moltˇ, de cabrit, de bou o de porc, cuinada.  [...]
PÓgines  1 / 3,322 
PÓgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  SegŘent >>