Resultats de la cerca bàsica: 33,219

Diccionari de la llengua catalana
1. peu
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
pontada del peu, de manera que hom recolza tota la planta a terra. Part terminal de les potes dels animals que correspon anatòmicament al peu o a la mà dels humans. Animals de peu rodó, de peu forcat. Menjar peus de porc. peu de pinya Pota arronsada que alguns cavalls tenen per un defecte de conformació [...]
2. unglot
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Ungla del porc i dels altres animals de peu partit. Part més sortint de l'excèntrica d'expulsió de la llançadora en el teler mecànic.  [...]
3. porc
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mamífer artiodàctil domèstic, probablement derivat del senglar, de cos gros, pell dura i coberta de cerres fortes, musell llarg i mòbil, orelles sovint caigudes, potes curtes i cua curta i prima. Carn de porc. Un porc mallorquí. Matar el porc per Sant Martí. Engreixar porcs. Anar com un porc. Li [...]
4. bestiar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Conjunt de bèsties d'una mateixa espècie, especialment de les que es crien per al servei i la utilitat de l'home. Bestiar banyut. Bestiar cabrum, boví. Bestiar de llana. Bestiar de peu rodó. Bestiar de peu forcat. Bestiar porquí. Bestiar mulatí. Conjunt de totes les bèsties que es [...]
5. esgüell
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Xiscle del porc, del conill, de la rata.  [...]
6. truja
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Femella del porc. Porc marí.  [...]
7. pernil
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cuixa d'un animal, especialment del porc. Tenir una persona bons pernils. Cuixa o espatlla de porc o de senglar salada per a ésser conservada. Pernil del país. pernil dolç Pernil de porc, desossat, assaonat i cuit.  [...]
8. averrir
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
El porc, cobrir (la truja).  [...]
9. salami
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embotit cru, assecat i fumat, fet amb mescla de carn de porc, de boví i cansalada.  [...]
10. xulla
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cansalada . Llenca de cansalada fregida. Costella de moltó, de cabrit, de bou o de porc, cuinada.  [...]
Pàgines  1 / 3,322 
Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>