Resultats de la cerca frase exacta: 267

101. carn
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
color de carn. Cara de dins del cuir. Carn dels animals considerada com a aliment. Carn de vedella, de bou, de pollastre, de porc, etc. Carn de pŔl, de ploma. Carn rostida, a la brasa. Carn de l'espatlla, del pit. Carn picada. Extret de carn. Un peix de carn molt apreciada. Carn dels quadr˙pedes [...]
102. llata
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
d'un revestiment de paret o de s˛l. Bau . Trena d'espart, de cÓnem, de jute, emprada per a fer soles d'espardenya, estores, etc. Tall de carn de damunt l'espatlla del bou o de la vedella.  [...]
103. espatlla de cabrit al forn a l'estil del nord
Font Diccionaris terminol˛gics del TERMCAT
└rea temÓtica Alimentaciˇ. Gastronomia
 [...]
104. espatlla de xai a l'estil de la nostra cuina
Font Diccionaris terminol˛gics del TERMCAT
└rea temÓtica Alimentaciˇ. Gastronomia
 [...]
105. espatlla i cuixa de cabrit confitades amb salsifÝs i patates
Font Diccionaris terminol˛gics del TERMCAT
└rea temÓtica Alimentaciˇ. Gastronomia
 [...]
106. braš
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
Part de l'extremitat torÓcica de l'Ússer humÓ compresa entre l'espatlla i el colze. S'ha trencat els ossos de l'avantbraš i el del braš. Extremitat torÓcica de l'Ússer humÓ, especialment la part compresa entre l'espatlla i la mÓ. Es recolzava amb els [...]
107. m˙scul
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
l'espatlla. m˙scul digÓstric M˙scul depressor del maxilĚlar inferior. m˙scul escalŔ M˙scul profund del coll de forma irregularment triangular. m˙scul oblic M˙scul de fibres no paralĚleles a l'eix de simetria del cos, com ara els de l'abdomen o l'ull. m˙scul pectoral major M˙scul situat a la [...]
108. tall
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
. Tros de carn, de peix, de formatge, etc., tallats. Ha comprat un tall de carn que pesava mig quilo. Posa-hi pernil tallat a talls menuts. Tall rodˇ de l'espatlla. Tall rodˇ de la cuixa. Carn o peix d'un guisat. A aquest nen no li agrada el tall. QuŔ has menjat de tall, avui? Repartiment [...]
109. tocar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
fuet perquŔ acceleri el pas. Tocar amb nitrat d'argent per cauteritzar. Tocar un objecte d'or o d'argent amb la pedra de toc per reconŔixer la porciˇ de metall fi que contÚ. Tocar l'adversari, tocar-lo a l'espatlla, amb l'espasa, el sabre, etc., en un assalt, en un [...]
110. encenalls d'espatlla de cabrit amb verduretes sobre coulis de moniato
Font Diccionaris terminol˛gics del TERMCAT
└rea temÓtica Alimentaciˇ. Gastronomia
 [...]
PÓgines  11 / 27 
<< Anterior  PÓgina  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  SegŘent >>